Μια ξεχωριστή βράβευση έγινε στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης του Aristotle Medical Forum 2024, το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Πέτρος Γκαϊδατζής, τιμήθηκε για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε μαζί με τον συναθλητή του, Αντώνη Παπακωνσταντίνου, φοιτητή Βιολογίας του ΕΚΠΑ, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, καθηγητής Στέφανος Τριαρίδης, μοιράστηκε με το κοινό μια μικρή ιστορία, αποδίδοντας την τιμητική πλακέτα στον ολυμπιονίκη: Όπως είπε, ο φοιτητής, επιστρέφοντας, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του για να του ζητήσει βοήθεια για δύο μαθήματα που χρωστούσε λόγω των προπονήσεων. "Είναι ένας πολύ επιμελής φοιτητής. Μας ζήτησε το αυτονόητο. Του απαντήσαμε ‘φυσικά θα σε βοηθήσουμε, αφού πρώτα σε βραβεύσουμε’", είπε ο κ. Τριαρίδης.

"Ο κ. Τριαρίδης ήταν πολύ θετικός στο να λύσει τα προβλήματά μου όταν πήγα στο γραφείο του. Είναι πολύ δύσκολο να συνδυάζεις και σπουδές και πρωταθλητισμό σε τέτοιο επίπεδο, αλλά όταν έχεις βοήθεια από αυτούς τους ανθρώπους και βλέπεις έτσι μια ανταπόκριση, σου δίνει μια δύναμη για να συνεχίσεις", ανέφερε ο ολυμπιονίκης φοιτητής παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε πως η πρώτη του σκέψη όταν πήρε το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν να πάει να δει τους δικούς του ανθρώπους.

"Από δω και πέρα θα προσπαθήσω να συνδυάσω ταυτόχρονα και τις σπουδές μου και τον πρωταθλητισμό. Και ελπίζω και από τις δύο πλευρές - και από την εθνική ομάδα και από την Ιατρική Σχολή - να έχω την κατάλληλη βοήθεια για να μπορέσω να το κάνω", κατέληξε.

Στα τέλη Αυγούστου ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, υποδέχτηκε στο ίδρυμα τον Πέτρο Γκαϊδατζή καθώς και την Ζωή Φίτσιου, απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, η οποία κατέκτησε, επίσης, το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, μαζί με τη Μιλένα Κοντού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φορητή συσκευή για εξέταση αίματος στο μέλλον θα δίνει αποτελέσματα σε μια ώρα [μελέτη]
Η υγιεινή διατροφή είναι πιθανό να κρατά υπό έλεγχο τον καρκίνο προστάτη σταδίου 1 [μελέτη]
Σίδηρος: Πώς θα αυξήσω την πρόσληψή του