Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου διαγνωστικού κέντρου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Affidea στην Πατησίων. Πρόκειται για το εμβληματικό νέο ιατρικό κέντρο του κορυφαίου Ομίλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, που άνοιξε τις πύλες του πρόσφατα, συνδυάζοντας διαγνωστικές, προληπτικές και δερματολογικές υπηρεσίες, και το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του κέντρου των Αθηνών.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους σύγχρονους χώρους του ιατρικού κέντρου και να ενημερωθεί για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Affidea στον τομέα της πρόληψης και διάγνωσης, καθώς και για τα υπερσύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα που διαθέτει στην υπηρεσία των εξεταζομένων του. Στην παρουσίαση των εγκαταστάσεων διαπιστώθηκε η κορυφαία τεχνολογία που διαθέτει η Affidea, όπως τα συστήματα ψηφιακής μαστογραφίας, αξονικής τομογραφίας, χαρτογράφησης σπίλων, τα οποία επιτρέπουν ακριβέστερη και πιο ασφαλή διάγνωση.

Στην ξενάγηση ενημερώθηκε επίσης για την αρχιτεκτονική ιστορία του κτιρίου αλλά και τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ο Όμιλος Affidea στο εν λόγω κτίριο για την αναβίωσή του, με σεβασμό και προσήλωση στην αρχιτεκτονική και ιστορία του, δημιουργώντας πολυτελείς ιατρικές εγκαταστάσεις.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία της φωταγώγησης με ροζ χρώμα του εμβληματικού κτιρίου της Affidea Πατησίων, μια συμβολική δράση που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η Affidea, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Ο Υπουργός χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και της ενημέρωσης του κοινού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς το σχολείο μπορεί να βελτιώσει την ευεξία μαθητών και εκπαιδευτικών [μελέτη]
Ο ρόλος της ιστολογικής εξέτασης στην επιλογή θεραπευτικών χειρισμών στον καρκίνο μαστού
Merck : ‘’Για τους νέους, μέσω των νέων’’