Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008, 13:55

Η κατάθλιψη αυξάνει τη γλυκόζη των διαβητικών

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι διαβητικοί που εμφανίζουν κατάθλιψη έχουν υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε σχέση με διαβητικούς που δεν έχουν κατάθλιψη.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008, 17:19

Η κατάθλιψη της εγκύου διπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Οι γυναίκες που έχουν σοβαρή κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν διπλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν πρόωρα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008, 14:41

Η οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επηρεάζει μόνο την τσέπη των ανθρώπων, καθώς μεγάλος αριθμός υποφέρει από αϋπνία, άγχος και κατάθλιψη, ενώ οι ψυχίατροι θεωρούν ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών ενδεχομένως θα αυξηθούν.

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008, 17:54

Οδηγίες για την πιθανότητα κατάθλιψης σε καρδιοπαθείς

Οι καρδιοπαθείς θα πρέπει να εξετάζονται τακτικά για ενδεχόμενη ύπαρξη κατάθλιψης, συνήθη επιπλοκή που καθιστά μια δεύτερη καρδιακή προσβολή περισσότερο πιθανή, σύμφωνα με νέες οδηγίες της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολόγων.

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008, 15:06

Συμπτώματα κατάθλιψης στους ηλικιωμένους

Η κατάθλιψη δεν αποτελεί φυσιολογική φάση του γήρατος. Ωστόσο, είναι συνήθης σε ανθρώπους άνω των 65 και τα συμπτώματά της μπορεί να είναι διαφορετικά σε αυτούς έναντι των νέων.

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008, 16:44

Η φλεγμονή στα έντερα συνδέεται με την κατάθλιψη

Τα ποσοστά κατάθλιψης και πιθανόν ορισμένοι τύποι αγχώδους διαταραχής είναι υψηλά στους ανθρώπους με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008, 19:30

Πώς ξεχωρίζουμε την κατάθλιψη από τις συναισθηματικές διακυμάνσεις στον έφηβο

Τα χρόνια της εφηβείας χαρακτηρίζονται από συναισθηματικές διακυμάνσεις. Πώς ξεχωρίζουμε τις φυσιολογικές διακυμάνσεις στο συναίσθημα του εφήβου από την κατάθλιψη; Σύμφωνα με το Harvard Mental Health Letter, υπάρχουν μερικοί τρόποι διαχωρισμού.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008, 15:38

Το άγχος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στους άντρες

Το άγχος, η κατάθλιψη και η αϋπνία αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη στους άντρες, σύμφωνα με νέα σουηδική έρευνα.

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008, 09:28

Κατάθλιψη: Αγωνιώδης η ανάγκη για ενημέρωση...

Στη Γραμμή Επικοινωνίας για την κατάθλιψη, του ΕΠΙΨΥ, μπορεί τηλεφωνήσει οποιοσδήποτε νιώθει την ανάγκη ενημέρωσης και υποστήριξης για θέματα σχετικά με την κατάθλιψη.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008, 19:16

Νέα θεραπεία για την ανθεκτική κατάθλιψη

Νέες μέθοδοι για τη θεραπεία της ανθεκτικής κατάθλιψης και της ανθεκτικής ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής εφαρμόζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.