Το Ελληνικό Νοσοκομείο και Γηροκομείο Καΐρου επισκέφθηκε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας αναφέρει τα ακόλουθα:

"Το 1912 η ακμαία τότε Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου ίδρυσε το Νοσοκομείο της Κοινότητας. Τα χρόνια πέρασαν, η άλλοτε ακμαία Κοινότητα αριθμεί λιγότερους από 1500 ανθρώπους.

Αλλά οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν Άξιοι και διατηρούν το Νοσοκομείο και ταυτοχρόνως Γηροκομείο σε αρίστη κατάσταση. Πλέον εργάζονται κατά κύριο λόγο Αιγύπτιοι και λαμβάνουν τις υπηρεσίες του Αιγύπτιοι αλλά παραμένει μία βιώσιμη επιχείρηση από την οποία πληρώνονται όλα τα έξοδα της Κοινότητος για τις Εκκλησίες και τα ιδρύματά της.

Κάθε Έλληνας, μόνον με χρήση διαβατηρίου Ελληνικού δεν χρειάζεται καν να είναι μέλος της Κοινότητας Καΐρου, έχει έκπτωση 50%.

Οι άποροι Έλληνες δεν πληρώνουν τίποτε. Και το Νοσοκομείο ζει από τα χρήματα των γηγενών Αιγυπτίων καθώς λειτουργεί ως Ιδιωτική Κλινική για αυτούς, αλλά κλινική υψηλού επιπέδου και φήμης.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου δεν το είχε επισκεφθεί κανένα μέλος Ελληνικής Κυβερνήσεως από τον Β´ ΠΠ και είμαι ο πρώτος Υπουργός Υγείας της Ελλάδος που το επισκέφθηκα σήμερα, συνόδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Παπαγεωργίου.

Όταν είχα συναντήσει μέλη της Κοινότητας τους στην Αθήνα τους το είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και σήμερα η υπόσχεση μου έγινε πράξη. Μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές του UCLA ανακάλυψαν πρωτεΐνη που συμβάλλει στην αποκατάσταση βλάβης στην καρδιά
Καφές με καφεΐνη vs ντεκαφεϊνέ: Τι να επιλέξω;
Τι βοηθά καλύτερα τη μείωση της κόπωσης στην πολλαπλή σκλήρυνση [μελέτη]