Σήμα κινδύνου εκπέμπει η παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Άρτας, καθώς κινδυνεύει άμεσα να βάλει "λουκέτο".

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στην κλινική απέμειναν 4 παθολόγοι, από τις 8 οργανικές θέσεις που διαθέτει το νοσηλευτικό ίδρυμα, για να εξυπηρετούν περίπου 70 νοσηλευόμενους ασθενείς.

Οι παθολόγοι εξυπηρετούν και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, που εφημερεύει καθημερινά και προσέρχονται 80 με 100 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, εξετάζουν στα επείγοντα όλους τους ασθενείς με CoViD και κάθε φορά νοσηλεύουν περί τα 15 άτομα.

Η συντονίστρια διευθύντρια της κλινικής παραιτήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, μη αντέχοντας άλλο να ανταπεξέλθει στη πίεση. Απέμειναν 3 μόνο παθολόγοι, με όλον αυτόν τον όγκο δουλειάς.

Δεν υπάρχει κανένας ειδικευόμενος ιατρός. Οι τρεις εναπομείναντες ειδικευμένοι παθολόγοι ιατροί εφημερεύουν 10 εφημερείες το μήνα.

Δουλεύουν συνεχώς χωρίς ρεπό για να καλύψουν, τόσο την κλινική, όσο και το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Ο σύλλογος εργαζομένων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσα να επέμβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να μην έχουμε ξανά το φαινόμενο του Αυγούστου, που - για τον ίδιο λόγο - έκλεισε για πάνω από 30 ημέρες η ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας. Μετά την ανάδειξη του ζητήματος και την κατακραυγή ξανάνοιξε.

"Θα πρέπει να φθάσουμε πάλι στο ίδιο σημείο με τη παθολογική κλινική;", διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ζητεί να καλυφθούν άμεσα τα κενά των οχτώ οργανικών θέσεων παθολόγων, προκειμένου να μην κινδυνεύουν οι ασθενείς. Εκτός από τους κατοίκους του νομού, η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Άρτας εξυπηρετεί και πολλούς κατοίκους των νομών Πρέβεζας, Αιτωλοκαρνανίας και Λευκάδας και εφημερεύει καθημερινά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές του UCLA ανακάλυψαν πρωτεΐνη που συμβάλλει στην αποκατάσταση βλάβης στην καρδιά
Καφές με καφεΐνη vs ντεκαφεϊνέ: Τι να επιλέξω;
Τι βοηθά καλύτερα τη μείωση της κόπωσης στην πολλαπλή σκλήρυνση [μελέτη]